LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Bruggenloop Rotterdam

Toen ik ergens in de zomer de uitnodiging voor de Bruggenloop kreeg, kon ik deze niet weigeren. Inmiddels heb ik zo’n beetje in alle grote steden van Nederland aan een hardloopevenement meegedaan, behalve in Rotterdam. En als je dan toch in Rotterdam gaat lopen, moet je volgens de kenners meedoen aan de Bruggenloop of de Rotterdam Marathon. Omdat de marathon op dit moment nog een beetje te hoog gegrepen is, is de Bruggenloop een perfect alternatief.

Starten vanuit de Kuip

En zo stond ik ineens op zondag 8 december bij de Kuip te wachten tot ik van start mocht gaan. De laatste keer dat ik daar ben geweest, was waarschijnlijk met een wedstrijd van Feyenoord en toen was de sfeer behoorlijk anders. Nu stonden er zover je kon kijken alleen maar vrolijke hardlopers met maar één doel; Met z’n allen de Van Brienenoordbrug verslaan. Gelukkig was het gestopt met regenen, maar er stond nog een pittige wind. Het zou dus geen makkelijke opdracht worden.

Rondje Rotterdam

Volgens de routebeschrijving zouden we de Van Brienenoordbrug pas op tien kilometer tegenkomen, dus we hadden nog even de tijd. We liepen langs de oude spoorbrug, de Willemsbrug en na vijf kilometer gingen we over de Erasmusbrug. En overal waar we langskwamen stonden er zingende mensen. Wat een gezelligheid! Zelfs toen we uiteindelijk bij de Van Brienenoordbrug aankwamen, werden we luid toegejuicht.

Van Brienenoordbrug

Over de brug zelf was niets gelogen. Hij was ruim twee kilometer lang en veel steiler dan je zou verwachten. Ook stond de wind verkeerd waardoor we bovenop de brug alleen maar uitlaatgassen binnenkregen. Maar dat kon de pret niet drukken! We hadden de brug verslagen en hoefden nog maar drie kilometer naar de finish. Eerlijk is eerlijk, makkelijk waren die laatste kilometers niet, maar leuk was het wel. Tot aan de finish op het Van Zandvlietplein stonden de toeschouwers te dansen, springen en schreeuwen.

Tot volgend jaar Bruggenloop

Als ik de Rotterdammers in mijn vriendenkring moet geloven, kan je niet in Rotterdam zijn geweest zonder een Brammetje te hebben gegeten. Daarom zijn we na de finish nog even doorgelopen naar de Pathé om een heerlijk frietje bij Brammetje te halen. En daarna, snel weer terug naar huis! Tot volgend jaar Bruggenloop!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *