LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Casa Particular: Overnachten in Cuba

Wanneer je naar Cuba gaat, kan je natuurlijk kiezen voor een luxe resort of een duur hotel. Maar als je echt wil kennismaken met de tradities en de cultuur van het land, dan is een Casa Particular de beste optie.

Casas Particular

Sinds de regering van Cuba de regels rondom de Casa Particular in 2011 versoepelde, kent Cuba vele duizenden casas. Ze zijn het beste te vergelijken met de bed and breakfasts die wij in Europa kennen. Veelal slaap je bij de mensen thuis en staat er iedere ochtend een vers ontbijtje voor je klaar. Maar dat is niet het enige! Regelmatig krijg je de vraag of je ook tijdens het diner wil aanschuiven. En dat is een uitnodiging die je niet wil afslaan. Voor een paar euro maken ze een heerlijke Cubaanse maaltijd met vlees, vis, schaaldieren, kip of groente.

Op zoek naar de ideale casa

Een nacht in een casa kost gemiddeld tussen de $20 en $30. Daar komt vaak nog $5 bij voor het ontbijt. Een Casa  Particular herken je aan het wit met blauwe bordje op of naast de voordeur. Ook staan er regelmatig huiseigenaren vlakbij busstations of toeristische attracties hun casa te ‘verkopen’. Mogelijkheden genoeg dus om een goede slaapplaats te vinden! 

Online speurtocht

Helaas is er door de versoepeling van de regels ook een wildgroei aan Casas Particulares ontstaan en verschilt de kwaliteit van de casas enorm. Daarom is het slim om niet meteen toe te zeggen, maar eerst bij een casa te gaan kijken. Heb je er geen goed gevoel over? Jammer, maar dan ga je gewoon naar de volgende toe! 

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mogelijkheden om een Casa Particular via bijvoorbeeld AirBnB te boeken. Aan de hand van de reviews weet je dan al een beetje wat je kan verwachten. Heb je geen internet en wil je toch zeker zijn van een fijne en betrouwbare casa? Vertrouw dan op de Lonely Planet. De casas die hierin staan opgenomen voldoen aan onze wensen en willen bovendien hun goede naam hoog houden. 

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *