LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Cervecerías in Barcelona

Als ik op vakantie ga, ben ik eigenlijk altijd in het gezelschap van bierliefhebbers. En inmiddels heb ik ook al flink wat biercafés over de hele wereld bezocht. Eén van de steden waar ik graag een biertje drink, is Barcelona. Vooral in de populaire wijken El Born en Gràcia vind je veel cervecerías met lekkere en lokale biertjes. Heb je al zin gekregen in een lokaal gebrouwen Spaans biertje? Dan mag je onderstaande cervecerías zeker niet overslaan.

Biercab

Bij Cervecería Biercab hebben ze het indrukwekkende aantal van dertig verschillende bieren op de tap, maar zelfs dat was nog niet genoeg. Naast de tap hebben ze ook nog eens een groot nationaal en internationaal aanbod op fles. En deze biertjes gaan perfect samen met de heerlijke gerechten die uit de keuken van Biercab komen. Natuurlijk serveren ze echte Spaanse klassiekers zoals montaditos, tapas en ibéricos, maar ook wagyu tartaar, kleine sandwiches en hamburgers staan op de kaart. Je vindt Biercab aan de Carrer de Muntaner 55 in Barcelona.

La Cerveteca

Volgens de locals is La Cerveteca meer dan een alleen café. Het is het walhalla voor de diehard bierliefhebbers. Naast de vele  import-, ambachtelijke en alcoholvrije bieren, worden er ook workshops, bierroutes, cursussen en festivals georganiseerd. De meeste evenementen zijn wel in het Spaans, maar dat zou bij een bierroute of festival geen probleem moeten zijn.  La Cerveteca vind je aan de Carrer d’en Gignàs 25 in Barcelona.

La Cervesera Artesana

In Gràcia zit biercafé La Cervesera Artesana. Zij staan vooral bekend om hun bieren met speciale smaken zoals honing of munt. Daarnaast importeren zij verschillende biersoorten vanuit de hele wereld. Het café is niet groot, maar daardoor wel extra gezellig. Ook als je geen bierkenner bent, ben je welkom bij La Cervesera Artesana. De medewerkers adviseren je graag welk biertje het beste bij jouw persoonlijkheid past. Je vind  La Cervesera Artesana aan de Sant Agustí 14 in Barcelona.

Ale&Hop

Als je aan Ale Hop denkt, zie je waarschijnlijk de souvenirwinkel met levensgrote koe voor je. Die winkels kan je beter overslaan, maar dat moet je met Cerveceria Ale&Hop in El Born zeker niet doen. Dit is namelijk een van de weinige cervecerías met een geheel biologische en vegetarische keuken. Ook hebben ze wekelijks andere bieren op de tap zitten.Genoeg reden dus om iedere citytrip weer even terug te keren naar de Carrer de les Basses de Sant Pere 10 in Barcelona

De cervecerías van Brewdog

Brewdog klinkt niet echt als een Spaanse cerveceria en is dat ook niet. Maar omdat de eerste brouwerij van Spanje in Barcelona werd geopend, is het enorm populair onder de locals. Dus ben je op zoek naar een café met klassieke bieren, lekker eten en gezellige locals? Dan zou ik op zaterdagavond zeker even langsgaan bij de Brewdog op de Carrer de Casanova 69 in Barcelona.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *