LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De kracht van slim trainen – Joeri Zwart

In het boek ‘De kracht van slim trainen’ beschrijft Joeri Zwart hoe je met minimale training een maximaal resultaat kan behalen. Zelf ben ik hard aan het trainen om vooral sneller te worden op de tien kilometer runs en daarom is dit boek een fijne aanvulling op mijn train- en loop schema.

Joeri Zwart

Voor degene die hem nog niet kennen; Joeri is personal trainer en heeft zijn eigen trainingsmethode ontwikkeld. Ook reist hij het hele land door om lezingen te geven over High Intensity Trainingen en weerstandstrainingen. Door zijn achtergrond in de bedrijfseconomie en psychologie analyseert hij alle trainingen met grote precisie en probeert hij daar zo objectief mogelijke conclusies uit te trekken.

De kracht van slim trainen

Volgens Joeri is het heel belangrijk om eerst voldoende kennis op te doen over ons lichaam, onze voeding en beweging. Zo zorg je er niet alleen voor dat je efficiënt traint, maar kan je ook blessures voorkomen. Behalve dat hij zijn lezers graag van informatie voorziet, nodigt hij ons ook uit om kritische vragen te stellen voordat je een conclusie trekt: “Met het opdoen van deze kennis zal je een kritische denkwijze aanleren waardoor je minder snel –onterechte en slecht onderbouwde- conclusies trekt. […] Ik nodig je uit om verder te lezen en zelf te oordelen.”

Kritisch zijn

Nu lijkt dit eerste instantie misschien niets met sporten en trainingsschema’s te maken te hebben, maar niets is minder waar. Door kritische vragen te stellen en jouw trainingsresultaten goed onder de loep te nemen, kom je misschien wel tot heel vernieuwende inzichten. Of dwing je jezelf om meer op het doel te focussen en op die manier veel efficiëntere keuzes te maken. En met een duidelijk doel en een plan van aanpak is de helft al gewonnen.

Voor iedere sporter

Naast het kritisch denken en de juiste vragen stellen, komen er ook onderwerpen als weerstandstraining en spierverzuring voorbij. Want zoals Joeri in zijn boek omschrijft, door met de grootste nauwkeurigheid te sporten haal je maximaal resultaat en is er een minimale kans op blessures.

‘De kracht van slim trainen’ kan de fanatieke sporter, met al jaren dezelfde routine, de nieuwe inzichten geven om zijn trainingsplafond te doorbreken. Maar ook voor de beginnende sporter staat er meer dan genoeg informatie en vernieuwende inzichten in, om zo een mooi trainingsschema in elkaar te puzzelen.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *