LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De leukste hardloopevenementen van het najaar

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen en het is eindelijk niet zo warm meer. De herfst is nu echt begonnen en dat betekent dat er weer genoeg leuke evenementen op de kalender staan. Ben je op zoek naar een paar nieuwe uitdagingen in november en begin december? Hieronder staan de leukste hardloopevenementen van het najaar:

Olympisch Stadionloop

Ieder jaar organiseert de atletiekvereniging Phanos in november de Olympisch Stadionloop. Dit jaar worden de tien, vijf en één kilometer gelopen op zondag 10 november. Zoals de naam al doet vermoeden is de start en de finish van deze loop in het historische Olympisch Stadion. Daarnaast brengt de route je ook langs de mooiste plekjes van Amsterdam Zuid. Ben je deelnemer van Rondje Mokum? De Olympisch Stadionloop telt mee voor het klassement. Nog meer reden dus om mee te doen op zondag 10 november. 

De Zevenheuvelenloop

Ieder jaar vindt in de bosrijke omgeving van Nijmegen de Zevenheuvelenloop plaats. De officiële zevenheuvelenloop is vijftien kilometer lang en brengt je op zondag 17 november over de zeven heuvelen in de omgeving. Is vijftien kilometer nog te ver? Op zaterdagavond 16 maart kan je je inschrijven voor de Zevenheuvelennacht. De lopers leggen dan zeven kilometer af terwijl ze kunnen genieten van de prachtige omgeving en een leuke lichtshow bij de finish. Genoeg redenen dus om je in te schrijven voor een van de leukste hardloopevenementen van het najaar. 

Bruggenloop 

De bruggenloop in Rotterdam wordt ook wel gezien als de officiële afsluiter van het hardloopseizoen. Dit jaar wordt de loop alweer voor de 31e keer georganiseerd en vindt het plaats op zondag 8 december. De route loopt via zes verschillende bruggen naar de finish op de Olympiaweg. Behalve genoeg trainen moeten we ook flink duimen voor goed weer. In 2017 werd de loop vanwege hevige sneeuwval afgelast en daar zitten we natuurlijk dit jaar niet op te wachten.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *