LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De leukste hardloopevenementen van september

Nu augustus halverwege is en de vakantie bijna voorbij is, zijn de meeste lopers stiekem blij dat het weer september wordt. Want september is een bomvolle maand in de hardloopagenda. Het liefste zou ik natuurlijk aan alles mee willen doen, maar dat gaat nu eenmaal niet. Daarom heb ik alvast een selectie gemaakt van de leukste hardloopevenementen van september. 

Royal Run

Op zondag 1 september wordt voor de zesde keer de Royal Run bij paleis Soestdijk georganiseerd. De prachtige route gaat eerst richting het paleis, zodat je langs het beroemde bordes komt. Daarna loop je door het park, de heide op. Na een groot stuk bos en heide kom je uiteindelijk via de Watertorenlaan bij de finish uit.

Ook voor de beginnende loper is er genoeg keuze, want je kan je inschrijven voor 3,5 kilometer, 7 kilometer of 10,5 kilometer. De Royal Run haalt dit jaar geld op voor Stichting ALS Nederland. Daarmee willen ze onder onder andere geld inzamelen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke zenuw-spierziekte ALS. Inschrijven voor de Royal Run kan hier.

Dam tot Damloop

In mijn lijstje van de leukste hardloopevenementen van september mag de Dam tot Damloop natuurlijk niet ontbreken. Ik begon ooit met hardlopen omdat ik wilde meedoen aan de Dam tot Dam by Night. Het jaar daarop liep ik meteen mijn eerste Dam tot Damloop binnen anderhalf uur. Vorig jaar moest ik de 16,1 kilometer vanwege een blessure helaas missen, maar het startnummer voor de komende editie is natuurlijk allang besteld. 

Dit jaar vindt de Dam tot Damloop plaats op zondag 22 september. Maar er is meer! Net als de voorgaande jaren is er ook weer een Dam tot Dam by Night, een Dam tot Dam wandeltocht en zelfs een Dam tot Dam Fietsclassic. Je kan je nog tot 9 september inschrijven voor de verschillende evenementen. 

Twiskemolenloop

Hoewel de eerste pas op 6 oktober is, neem ik de Twiskemolenloop wel alvast mee in het lijstje van de leukste hardloopevenementen in september. Want dit is een pareltje dat je niet wil missen. De loop vindt vijf keer per jaar in het mooie Twiske plaats en kent verschillende afstanden. En of je nu voor vijf kilometer of de halve marathon kiest, dat maakt niet uit. Bij de Twiskemolenloop kan je altijd genieten van de rust en de schoonheid dat het natuurgebied onder de rook van Amsterdam te bieden heeft.

De eerste Twiskemolenloop van dit seizoen is op 6 oktober. Daarna volgen er nog edities op 3 november 2019, 1 december 2019, 2 februari 2020 en 1 maart 2020. Je kan je per keer inschrijven, maar het is nog leuker om meteen een seizoenkaart aan te schaffen. Want dan krijg je op 1 maart ook nog eens het felbegeerde Twiskemolenloop T-shirt. Inschrijven kan nu al via de site van AC Waterland.

Kom je niet uit de buurt van Amsterdam of ben je op zoek naar andere leuke hardloopevenementen? Een overzicht met de inschrijfformulieren vind je op Inschrijven.nl

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *