LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De mooiste parken van Costa Rica

Als je aan Costa Rica denkt, zie je waarschijnlijk heel veel natuur voor je! En dat klopt! Bijna het hele land bestaat uit regenwoud en andere prachtige natuur. Ook het verschil in landschap maakt het land zo uniek. Vanuit de vulkanische omgeving met prachtig nevelwoud rijd je in minder dan twee uur naar een tropisch paradijs aan het strand. Natuurlijk is die prachtige natuur niet onopgemerkt gebleven en is bijna 30% van het land omgedoopt tot beschermd natuurpark. Jammer genoeg kan je in drie weken niet al deze prachtige nationale parken af en zal je moeten kiezen. Heb je een beetje inspiratie nodig? Deze vijf mag je zeker niet overslaan.

Cahuita Parque Nacional

Dit park van 1000 hectare bedekt een smalle strook vlak langs de kust. De meeste populaire trail duurt ongeveer drie uur, maar is het zeker waard. Wij zagen hier wasbeertjes, luiaards, brulapen, leguanen en zelfs slangen. De paden zijn nog redelijk ruig en het weer is hier vochtig en warm. Neem daarom genoeg en heel sterke muggenspray mee, want anders kom je er gehavend uit. Ook raden de meeste organisaties aan om een gids mee te nemen. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook omdat zij het gebied kennen en dus precies weten waar alle dieren zitten.

Naast het Cahuita Parque Nacional vind je onder water het Marine National Park. Hier zwemmen de mooiste vissen en kan je bovendien nog koraal zien. Om toegang te krijgen tot beide parken betaal je wat je het waard vindt, maar het meest gangbare bedrag is $2 per persoon. Via een lokale gids boekten wij een combinatietour en daar kregen we geen spijt van. Na ongeveer anderhalf uur snorkelen met een gids werden wij op het uiterste puntje van het park afgezet om zo terug te lopen.

Manuel Antonio

Dit is het kleinste en meeste bijzondere nationale park van Costa Rica. Hier loop je namelijk vanuit een dichte jungle, via een soort mangrove zo het prachtige witte strand op. Vergeet niet om je bikini mee te nemen, want het strand en het water nodigen zeker uit om een uurtje te blijven hangen. En neem ook zeker je telefoon of camera mee, want in dit park zijn ontzettend veel verschillende dieren te vinden. Wij zagen onder andere wasbeertjes, cappuccinoaapjes, agouti’s, luiaards en zelfs een paar schildpadden.

Tortuguero National Park

Tortuguero is de thuishaven van de groene zeeschildpad. Van juli tot november komen ze terug naar dit gebied om de eieren leggen op het strand. Maar ook tijdens de andere maanden mag je Tortuguero niet overslaan. Achter het strand vind je veel kleine riviertjes waar je verschillende dieren en de prachtige natuur kan zien.

 Arenal vulkaan

Onze reis startte aan de voet van de Arenal vulkaan. Op een heldere dag kan je deze vulkaan aan de horizon zien staan. Daarmee moet je wel een beetje geluk hebben, want dit gebied is het vaak bewolkt en regenachtig. De vulkaan zelf is maar liefst 1657 meter hoog en nog altijd actief. On de vulkaan ligt een prachtig park waar je fijn kan wandelen. Veel wilde dieren zal je hier, vanwege de grote groepen toeristen, niet spotten, maar de prachtige vulkaan maakt een hoop goed.

 Monteverde

Nog wat hoger in Costa Rica ligt Monteverde. Daardoor is het een stuk kouder en natter in dit nevelwoud. De meeste bomen zitten vol met mos en andere schimmels, waardoor je af en toe het gevoel krijgt dat je op de set van een fantasy film loopt. Monteverde staat natuurlijk ook bekend om de Skywalk. Deze brug loopt door de boomtoppen van het nevelwoud en geeft je het gevoel dat je op wolken loopt.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *