LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De nieuwe route builder van Strava

Sinds ik mijn nieuwe sporthorloge heb, ben ik intensief gebruiker en groot fan van Strava. Er zijn maar weinig tracking-apps die zoveel informatie kunnen geven over het verloop van een training. En het is natuurlijk ideaal dat je de resultaten van je hardlooptrainingen, fietstrainingen en zwemtrainingen op één plaats kan opslaan. Maar er komt meer! Met de nieuwe Route Builder van Strava kan je straks ook je eigen routes uitstippelen op de telefoon.

Route Builder van Strava

Volgens Strava kan je straks met een paar swipes een nieuwe route maken. Natuurlijk kan dat ook met Google Maps of afstandmeten.nl, maar dat kost vaak veel tijd en energie. De nieuwe functie van Strava gaat gebruik maken van hun eigen heat maps. Zo kunnen ze met met meer dan 1 miljard activiteiten en 13 biljard datapunten in de hele wereld de leukste route voor je maken.

Door met je vinger over de kaart te swipen, geef je grofweg aan hoe de route eruit zou moeten zien. Dankzij de data van de andere Strava gebruikers in dat gebied, berekent de app de rest van de route. Nadat de route af is, kun je het makkelijk naar een fietscomputer of horloge exporteren.

Eindsprint

Bij Strava vonden ze nieuwe route builder zo’n goed idee dat er maar twee maanden heeft gezeten tussen het idee en de bèta-versie. Inmiddels komt de feedback van de eerste gebruikers binnen en naar aanleiding daarvan zullen nog een aantal aanpassingen worden gedaan, voordat het grote publiek gebruik kan maken van de nieuwe route builder.

Op de voorhand zijn er wel al een paar aanmerkingen op de nieuwe app. Zo kan je nog geen hoogtemeters instellen. Ook kan je voorlopig niet kiezen voor een onverhard of verhard parcours. Maar dat lijken kleine details tegenover de grote voordelen van deze nieuwe app. Ik kan daarom niet wachten om de route builder straks te proberen. Om daarna mijn nieuwe route te delen op Strava natuurlijk.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *