LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

De voorjaarsmarathons van Spanje

Ben je in training voor een hele of halve marathon en zou je die komend voorjaar in het buitenland willen lopen? Kies dan voor Spanje! Je bent gegarandeerd van heerlijk hardloopweer, je overwinningsmaal bestaat uit Tapas en Sangria en deelname aan een evenement is vaak een stuk goedkoper dan in Engeland of Duitsland. Heb je wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de grootste en leukste hardloopevenementen in Spanje.

Januari

Op 12 januari vindt de Valencia Ibercaja 10k plaats. Ook de liefhebbers van de halve marathon hebben genoeg keuze in januari. Op zondag 26 januari is er namelijk een halve marathon in Sevilla en in Getafe. Is een halve marathon iets te ver? Boek dan maar alvast een ticket naar Bilbao. Daar is op zondag 26 januari de 12 kilometer van Las Arenas Bilbao.

Februari

In februari staan de eerste marathons alweer op de agenda. Zo is er op 1 februari al de marathon op Tenerife. Een dag later worden de marathons van Tarragona en Murcia gelopen. Later in de maand, op 23 februari, staat de marathon van Sevilla op de agenda. Loop je liever een halve marathon? Zet dan maar alvast een kruisje op 16 februari in de agenda. Dan vindt namelijk de eDreams Mitja Marató de Barcelona 2020 plaats.

Maart

Traditiegetrouw wordt een maand na de halve marathon, de hele marathon van Barcelona gepland. Dat is in 2020 op zondag 15 maart. Precies twee weken later is de hoofdstad aan de beurt. Dan wordt op zondag 29 maart de halve marathon van Madrid gelopen.

April

Net als in Barcelona vindt de hele marathon van Madrid precies vier weken na de halve plaats. Op zondag 26 april zullen er dan 39000 hardlopers aan de start staan van deze 42 kilometer. April is ook de maand om Ibiza te bezoeken. Op 4 april wordt daar een 20k en een marathon georganiseerd.

Hardlopen in de zomermaanden

Vanwege de hoge temperaturen worden er in de zomermaanden weinig hardloopevenementen in Spanje georganiseerd. En dat is niet voor niets! Hardlopen in hoge temperaturen kan heel onverstandig zijn. Ben je tijdens de zomermaanden in Spanje en wil je toch graag een rondje doen? Ga dan vroeg in de ochtend of juist later op de avond en neem voldoende water mee. Is het dan nog steeds te warm? Geniet dan lekker van het warme weer op een terras en pak de trainingen weer op in het koude Nederland.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *