LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

El Nicho in Cuba

El Nicho heeft waarschijnlijk één van de meest indrukwekkende watervallen die je ooit hebt gezien. En ondanks dat het een grote toeristentrekker is, kan je zelfs op de meest drukke dagen nog genoeg rustige plekjes vinden. El Nicho ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Havana, maar het is veel makkelijker om te vertrekken vanuit Cienfuegos.

Nu de watervallen van El Nicho steeds populair worden, heeft het wel wat weg van een natuurlijk zwembad. Je betaalt een kleine bijdrage om bij de watervallen te komen. Bij de kassa zijn er een paar tentjes waar je eten en drinken kan kopen. Als je geen eten en drinken bij je hebt, is dat wel het moment om in te slaan, want verderop is er niets meer te krijgen.

Kies het beste plekje

Als je eenmaal binnen bent, leiden de paden je automatisch naar de kleinere watervallen en de zwembaden die daar bij horen. Maar er is meer! In het gebied zijn er verschillende trailpaden, die je langs alle verborgen pareltjes brengen. Als je bijvoorbeeld het pad langs het grote zwembad naar beneden volgt, kom je bij de twee rustigere en kleinere zwembaden. 

 Veiligheid voor alles

Al is het pad naar beneden maar anderhalve kilometer, onderschat het niet. Net als veel andere gebieden is ook de omgeving van El Nicho nog in de originele staat. Dat heeft zijn charmes, maar dat kan ook gevaarlijk zijn. De weg naar beneden bestaat vooral uit stenen en bos en dat kan door de regen erg glad worden.

Zorg er ook voor dat je altijd via de hoofdingang het park betreedt. Natuurlijk is het verleidelijk om via een sluiproute gratis naar binnen te komen, maar realiseer je dat niemand dan weet dat je binnen bent. En als er iets gebeurt, niemand je zal missen of zal zoeken. 

Koud of verfrissend

Zodra je bij de watervallen en de zwembaden staat, wil je er het liefste meteen inspringen. Maar voordat je dat doet, toch nog een kleine waarschuwing. Het water is veel kouder dan het eruit ziet. Omdat het water constant in beweging is, krijgt het niet de kans om op te warmen. In veel gevallen is het water daardoor het water stukken kouder dan de zee. Maar als je eenmaal door bent, is El Nicho de beste plek om af te koelen.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *