LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Epic runs of the world

Gekscherend noemen wij de Lonely Planet altijd de vakantiebijbel. Want met een Lonely Planet op zak kan je niet meer verdwalen, hoef je je nooit meer te vervelen en weet je precies bij welk hotel of restaurant je moet zijn. Inmiddels hebben we al een aardige verzameling Lonely Planets staan, maar Lonely Planets Epic Runs of the World ontbrak nog. Totdat de kerstman hem afgelopen maand onder de boom legde. Inmiddels heb ik ook deze special edition tot op de laatste pagina verslonden en ben ik stiekem alweer reisplannen aan het maken. En daarbij ga ik vanaf nu dus ook rekening houden met de leukste en mooiste hardlooproutes in de buurt.

Epic Runs of the World

Geloof me, in Epic Runs of the World vind je inspiratie en ideeën genoeg. Het boek bevat vijftig verschillende routes op vijf  continenten. Ook de zwaarte van de route wordt bij de inhoudsopgave al aangegeven. En dat is best logisch! De Marathon des Sables kan je nu eenmaal niet vergelijken met A Quit Run in Rome. Maar de echte hardloper weet dat de moeilijkheidsgraad niet bepaalt hoe bijzonder de route is.

Prachtige foto’s en bijzondere verhalen

En dat hebben de schrijvers en fotografen van de Lonely Planet ook geweten. Het hele boek staat vol met full color foto’s van prachtige natuurgebieden en historische steden. Daarnaast wordt iedere route beschreven door eigen ervaringen, waardoor het nog meer gaat leven. Ook heeft iedere race een kopje ‘more like this’. Daar vind je vergelijkbare routes of routes met dezelfde kenmerken.

Praktisch als altijd

Maar de Lonely Planet zou de Lonely Planet niet zijn als het ook niet een praktische kant had. Daarom staan alle routes ook nog samengevat in een kader op de pagina. Daar vind je het startpunt, de afstand, de beste tijd van het jaar en handige tips. En dat is altijd handig als je vlak voor vertrek nog even de route wil checken.

Ik kan iedere hardloopfan dit prachtige boek aanraden, al zit er wel een klein nadeel aan. Nadat je alle routes uitvoerig hebt bekeken en gelezen, wil je ze stuk voor stuk zelf lopen. En of dat haalbaar is, is nog maar de vraag.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *