LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Gezond fastfood – Nora French

Tot vijf uur op kantoor zitten en daarna snel de auto in. Dan ga je met een knorrende maag snel een rondje door de supermarkt en kom je thuis met hamburgers, pizza, pasta of friet. Het is makkelijk, lekker en snel klaar, maar niet heel voedzaam en zeker niet gezond. Dat probleem had gezondheidscoach en moeder Nora French ook. Daarom komt zij nu met het boek ‘Gezond Fastfood, 100 snelle, smakelijke en simpele gerechten voor het hele gezin.’

Gezond Fastfood

In haar boek start ze met de basisprincipes van gezond eten. Haar eerste regel luidt; ‘Eet niets wat je grootmoeder niet als voedsel zou herkennen.’ Daarmee doelt ze natuurlijk niet op de avocado’s of couscous die toen nog niet in Nederland waren, maar wel op de pakjes en zakjes uit de supermarkt. En daar geef ik haar helemaal gelijk in. Waarom zouden wij eten willen bereiden waarvan we de helft van de ingrediënten niet eens kunnen uitspreken? En andere bijzondere, maar terechte regel is; ‘Eet niets wat niet kan rotten.’ Natuurlijk is het heel handig dat er koek, snoep en broodjes zijn die maandenlang goed blijven, maar bedenk ik wat er allemaal aan toegevoegd moet worden voordat de houdbaarheid verlengd kan worden. Eten hoort te kunnen bederven, dan weet je dat het onbewerkt en echt is.

De Lucky 13

Als drukke carrièrevrouw en moeder heeft Nora geen tijd om hippe superfoods te kopen. Liever heeft ze al haar producten binnen handbereik. Daarom heeft zij haar dertien favoriete en gezonde ingrediënten omgedoopt tot de Lucky 13. Hierin staan onder andere tomaten, ui en spinazie, maar ook pure chocolade en eieren.

Recepten voor het hele gezin

Het boek staat vol met lekkere, gezonde en gevarieerde recepten, die bijna allemaal binnen een half uur te bereiden zijn. Natuurlijk heb ik ze nog niet allemaal uitgeprobeerd, maar degene die ik heb gemaakt zijn goed bevallen. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en je hoeft geen chefkok te zijn om het klaar te maken. Als je op een calorie-armdieet bent, is het verstandig om kritisch naar de voedingswaardes van sommige recepten te kijken, want ze zijn niet allemaal even mager. Wil je graag een gezonde, gevarieerde en voedzame maaltijd op tafel zetten? Dan kan je helemaal losgaan met de recepten van Nora.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *