LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Guatapé: het kleurrijke stadje naast Medellín

Wie het afgelopen seizoen ‘Wie is de mol’ heeft gezien, kan zich vast nog wel de mooie dronebeelden van Guatapé en haar omgeving herinneren. Heel veel groen, honderden kleine meertjes en de indrukwekkende rots El Peñol. Een paar kilometer verderop kom je in het stadje zelf terecht, waar je wordt overvallen door de kleuren, muziek en gezelligheid. En het allermooiste is dat Guatapé op maar twee uurtjes rijden van Medellín ligt. Dus als je al van plan was om naar Medellín te reizen, zou ik er zeker nog één of twee dagen Guatapé aan vast plakken.

Hoe kom je er?

Op iedere straathoek in Medellín kan je tours naar Guatapé en El Peñol boeken. Dat is misschien de makkelijkste optie, maar zeker niet de leukste. Het is namelijk veel leuker om samen met de locals de bus te pakken.Vlak naast de metrohalte Caribe vind je het Terminal de Transporte Norte. Bijna ieder kwartier vertrekt er een bus richting Guatapé. Bij de loketten 12 tot en met 18 kan je voor ongeveer 14.000 COP een buskaartje kopen. Let wel op dat je een kaartje naar het dorpje koopt, want anders word je bij El Peñol afgezet en moet je nog drie kilometer lopen voordat je wat kan eten of drinken.

Kleurrijk Guatapé

guatapé

Ondanks dat Guatapé niet groot is, kan je jezelf uren in de kleine en kleurrijke straatjes vermaken. De huizen zijn kleine kunstwerkjes, overal zitten heerlijke koffietentjes en de bewoners houden wel van een gezellig praatje. In het stadje reist iedereen met de tuktuk, die ook allemaal prachtig versierd zijn.

El Peñol

Met diezelfde tuktuks kan je voor een paar euro ook naar El Peñol rijden. De enorme rots is zo’n 70 miljoen jaar ontstaan en in 1940 door de Colombiaanse regering als nationaal monument benoemd. Inmiddels zijn er 740 treden uit de steen gehakt zodat de toeristen helemaal naar de top kunnen klimmen. En dat is het harde werken zeker waard! Want het uitzicht vanaf de top is nog veel mooier dan de dronebeelden uit ‘Wie is de mol’.

Overnachten of toch weer terug

Sommige reizigers kiezen er voor om dezelfde dag weer terug te keren naar Medellín. Dat betekent niet alleen dat je alles in één dag moet doen, maar ook dat je in een overvolle bus in de spits weer terug moet. Daarom is het veel relaxter om één nachtje in Guatapé te blijven en de volgende ochtend de bus terug te pakken. De bus naar Medellín vertrekt overigens vanachter het politiebureau, maar als de bus ‘s morgens niet vol is maken ze nog een rondje van de zaak. Dan kan je gewoon je hand opsteken en zal de buschauffeur je gewoon meenemen.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

1 thought on “Guatapé: het kleurrijke stadje naast Medellín

  1. Veel plezier in je leven en doen zolang het nog kan doen. Veel suc6 met het hardlopen. Je bent een pracht van een vrouw. ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *