LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Halve marathons in het voorjaar

Nu we de jaarwisseling achter de rug hebben en de dagen weer wat langer worden, begint het loopvirus bij mij alweer te kriebelen. Ik heb een startbewijs voor de halve marathon van Madrid weten te bemachtigen en die is al op zondag 7 april. Daarom vind ik het heerlijk om, ter voorbereiding, een aantal halve marathons in het voorjaar te lopen. Ook als je van plan bent om bijvoorbeeld de marathon in Rotterdam te gaan lopen, kan het fijn zijn om alvast een halve in te plannen. Dan maak je je kilometers en kan je meteen een beetje van de wedstrijdspanning proeven.

De grote halve marathons in het voorjaar

In maart organiseren Den Haag en Scheveningen altijd de NN CPC Loop Den Haag. Op 10 maart wordt de stad afgesloten voor de duizenden lopers die route City – Pier – City afleggen. Die route is precies 21,1 kilometer. Is dat nog te ver voor je? ‘s Morgens is er een tien kilometer wedstrijd door Den Haag. Omdat de twee afstanden na elkaar staan gepland, zijn er ook fanatiekelingen die de tien kilometer en de halve marathon lopen als voorbereiding op de marathon.

Schrijf je in voor de NN CPC Loop Den Haag

De Runner’s world Zandvoort circuit run heb ik jammer genoeg zelf nog nooit gelopen, maar staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Alleen al omdat de start en finish op het circuit is! Hoe vaak krijg je de kans om door een pitstraat te rennen? Volgens de organisatie van de run zullen er 14.000 hardlopers meedoen aan deze editie op zondag 31 maart en zijn er bovendien nog startbewijzen voor de twaalf kilometer en de halve marathon beschikbaar. Dus waar wachten we nog op?

Schrijf je in voor de Runner’s world Zandvoort circuit run

Alternatieven

Mijn grote favoriet is de Twiskemolenloop. Dit voorjaar is er nog een editie op zondag 3 maart en de afstanden variëren van vijf kilometer tot een halve marathon. Alle routes lopen door het natuurgebied het Twiske en zijn bovendien heerlijk rustig. Als je een halve op snelheid wil lopen is de Twiskemolenloop ook ideaal omdat de route redelijk vlak is.

Schrijf je in voor de Twiskemolenloop

Ook  de Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon is een prima alternatief als je op zoek bent naar een rustige halve marathon in het voorjaar. Het evenement valt gelijk met de hele marathon van de stad, waardoor het gezellig druk is in de hele stad. Dit jaar is de Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon op zondag 24 maart.

Schrijf je in voor de Startshart Amstelveen halve Lentemarathon

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *