LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Kerstloop: hardlopen tijdens de kerstvakantie

Voor de meeste mensen is december een maand om goed uit te pakken in de keuken en aan de dinertafel. Maar wist je dat december ook een maand is waarin er heel veel leuke loopevenementen worden georganiseerd? Zo kan je alvast je mooiste kersttrui uit het stof trekken voor een gezellige vijf kilometer of na de kerstdagen de extra kilootjes eraf lopen tijdens de Amstelveense Kerstloop.

SantaRun

De SantaRun neemt je op vrijdag 14 december mee door de binnenstad van Haarlem. Meer dan honderd kerstmannen en kerstvrouwen rennen, huppelen, dansen of wandelen drie of zes kilometer en zamelen ook nog eens geld in voor het goede doel.

Snel hoef je niet te zijn, maar creatief wel! Je mag namelijk alleen meedoen als Santa, kerst-elfje, rendier of andere kerstfiguur. De warming-up start om 19:00 uur op de Grote Markt. Na de loop gaat het feestje nog even door met de DJ’s op het terras van Café Studio en Grand Café XO. Dat wil je natuurlijk niet missen!

De SantaRun is op vrijdag 14 december. Kijk voor meer informatie op www.santarunhaarlem.nl.

Ugly Sweaterrun

Op zaterdag 15 december vindt in Amsterdam de Ugly Sweaterrun plaats. Het parcours is ongeveer vijf kilometer lang en loopt dwars door het Vondelpark. Ook voor deze run hoef je geen goede loper te zijn of een topconditie te hebben. De enige vereiste is een foute kersttrui. En dan bedoelen ze fout in de breedste zin van het woord.

In de voorgaande edities hebben we van alles voorbij zien komen. Van verklede kerstmannen tot glitterende kerstbomen. Ook is er voor de best geklede loper een mooie prijs te verdienen, dus reden genoeg om even goed uit te pakken. Naast de Ugly Sweaterrun zal er ook een Kerstmis Wonderland worden opgebouwd. En daar mag natuurlijk veel sneeuw, een grote kerstman, warme chocolademelk en Mariah Carey en Wham! niet ontbreken.

De Ugly Sweaterrun is op zaterdag 15 december. Kijk voor meer informatie op uglysweaterrun.nl.

Amstelveen kerstloop

Ook dit jaar organiseert RODA’23 weer de kerstloop in Amstelveen. De 24e editie vindt dit jaar plaats op 30 december en is dus de perfecte reden om tussen de kerstdagen en de jaarwisseling nog een keer te gaan hardlopen.

Om 11:00 start de 10 kilometer wedstrijd. Vlak daarna starten respectievelijk de 5 kilometer en 2,5 kilometer. Inschrijven kan via de vertrouwde site inschrijven.nl. Iedere deelnemer ontvangt een chip en kan direct zijn tijd zien op uitslagen.nl. En natuurlijk ontvangt iedere deelnemer een medaille als herinnering.

De Amstelveen Kerstloop is op zondag 30 december. Kijk voor meer informatie op inschrijven.nl.

Ben je op zoek naar andere hardloopwedstrijden in december of voor 2019? Op inschrijven.nl vind je de meeste hardloopevenementen en kan je je direct inschrijven.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *