LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Light bier: Ideaal voor hardlopers

Afgelopen week las ik op de website van de Spaanse Runnersworld een leuk artikel. Hierin schreven ze over de beste bierkeuze voor hardlopers. En dat is, volgens de website, 0.0 en light bier voor hardlopers. Want in een land als Spanje is de verleiding van een koud biertje voor een hardloper een stuk groter dan hier in Nederland. Volgens het artikel kiezen daarom steeds meer hardlopers voor de light variant en zelfs 14% van de Spaanse hardlopers voor een alcoholvrij biertje. 

Keuzestress 

In Spanje kan je over het algemeen kiezen tussen drie verschillende soorten, namelijk de reguliere, light bier en de 0.0. En ook in de rest van de wereld staat light bier vaak op de bierkaart. In Nederland denkt men vaak dat zowel light als 0.0 voor de hoeveelheid alcohol staat, maar niets is minder waar. Een biertje mag namelijk pas light worden genoemd, wanneer het 66% minder calorieën bevat dan het origineel.  En die mindering in calorieën is vaak te danken aan een lager alcoholpromillage. De conclusie van het Spaanse artikel was dan ook dat hardlopers het beste een normaal biertje kunnen laten staan en voor light bier zouden moeten gaan. 

Light bier in Nederland

Jammer genoeg zou dat voor de Nederlandse hardloper betekenen dat ze in hun keuze worden beperkt. In de meeste supermarkten vind je Amstel Light of Brouwers Pilsener 2.5 en als je geluk hebt, kan je een light biertje in een restaurant of café bestellen. 

Een goed alternatief voor light bier is natuurlijk wel de 0.0, want andersom werkt de theorie ook. Door de alcohol uit het drankje te halen, dalen de calorieën. En daarom bevatten de meeste 0.0 biertjes veel minder calorieen. Ook de Radler wordt vaak als alternatief gedronken, al bevat dat een hoop meer suiker dan light bier of de 0.0 variant. 

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *