LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Mijn favoriete podcasts

Sinds ik weer wat vaker in de auto zit, heb ik een nieuwe liefde voor de sport podcasts ontwikkeld. Het maakt de rit een stuk minder saai, de file wordt wat dragelijker en je hebt het gevoel dat je ook nog iets opsteekt. In Itunes, op Spotify en Podcasts heb je natuurlijk keuze uit duizenden verschillende podcasts, maar ik heb inmiddels mijn weg gevonden en de beste geselecteerd.

Susy Q&A

Dit is de podcast waar het voor mij allemaal mee begon. In Susy Q&A bespreken Runnersworld-hoofdredacteur Olivier Heimel en Susan Krumins het hardloopnieuws en de ontwikkelingen van Susan van de afgelopen weken. En dat niet alleen! Via het speciale instagramaccount @susyqanda kan je vragen stellen, die persoonlijk door Susan worden beantwoord. Zo nu en dan schuift er ook een derde gast uit de hardloopwereld aan om een bijzondere prestatie te bespreken. De podcasts duren ongeveer een half uurtje, maar dat is naar mijn mening veel te kort. Ik zou nog veel langer naar de verhalen van Susan kunnen luisteren.

Susy Q and A

Achter de Baseline

Begin april werd de eerste aflevering van Achter de Baseline gepubliceerd. Hierin bespreken Abe Kuijl en David Avakian het laatste tennisnieuws én het nieuws van buiten de tennisbaan. Zo hebben ze het in de eerste aflevering over het imago van de tennissport, de organisatie achter de ATP en het opmerkelijke gedrag van Nick Kyrgios. Ook maken ze gebruik van eerdere telefoongesprekken, audiofragmenten en persconferenties. Nu Roland Garros eindelijk begonnen is, is het feest helemaal compleet. Iedere avond verschijnt er een nieuwe aflevering van Achter de Baseline met onder andere Kim Clijsters en Kiki Bertens. Ik hoop dat ze dit met Wimbledon ook gaan doen!

Achter de Baseline

Live slow ride fast podcasts

Voor de fietsliefhebbers moet dit de perfecte podcast zijn. Wielrenner Laurens ten Dam en Journalist Stefan Bolt maken podcast over het leven op de fiets, maar vooral ook over het leven naast de fiets. En daar gaat een wereld voor mij open. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ook professionele wielrenners stravanoia kunnen zijn. En dat er een heuse Steven Kruijswijk Coëfficiënt bestaat. Maar ook de serieuzere onderwerpen als voeding, rust en training worden besproken. Voor mij zijn de podcasts van Live slow ride fast iets te lang voor in de auto, maar ze zijn perfect tijdens de lange toertochten op de racefiets.

Live Slow, Ride Fast

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *