LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

My Breaking2

My Breaking2 is eindelijk gelukt! Na bijna twee jaar trainen en zes mislukte pogingen, heb ik eindelijk een halve marathon onder de twee uur gelopen. Aangezien Kipchoge van plan is om dit weekend de dubbele afstand af te leggen in twee uur, is het misschien niet helemaal eerlijk om mijn prestatie te vergelijken met de Breaking2, maar voor mij voelde het wel inmiddels als hetzelfde onmogelijke doel. 

Twiskemolenloop

Na mijn pogingen in Barcelona, Madrid, Den Haag en Amsterdam besloot ik het nu iets dichter bij huis te zoeken. Vanaf de baan van mijn atletiekclub wordt er vijf keer per jaar de Twiskemolenloop georganiseerd. Een halve marathon hier lijkt alleen maar voordelen te hebben. Het is een snel en vlak parcours, ik ben bekend met de route en het is bovendien niet te druk. Daarnaast hadden twee lieve hardlopers uit mijn loopgroep zich opgeofferd als hazen. Ik had er alle vertrouwen in dat het deze keer goed moest komen.

Ineens is het herfst

Totdat ik op zondagochtend naar buiten keek. De lucht was grijs, er lagen enorme plassen op de straat en de toppen van de bomen lieten een behoorlijk harde wind zien. Een paar uur later was er op de baan nog geen verschil te merken. Het regende nog steeds zachtjes en ook de wind was niet gaan liggen. Na een grondige analyse kwamen we tot de conclusie dat we vanaf zeventien kilometer de tegenwind zouden tegenkomen en dat was natuurlijk alles behalve ideaal.

My Breaking2

Met de tegenwind in het achterhoofd besloten we iets sneller dan gepland van start te gaan. In een iets sneller, maar comfortabel tempo liepen we de eerste elf kilometer zonder problemen. Het ging zelfs zo goed, dat we in theorie op 1:58:00 zouden kunnen uitkomen. Maar na de tweede drankpost kwamen we in het uitgestrekt gedeelte van het Twiske en ging de wind aardig tekeer. Na vijftien kilometer waren we de opgebouwde reserves alweer kwijt en dan moest het zware deel nog komen. Toen we eenmaal bij zeventien aankwamen had ik de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven en twijfelde ik of we überhaupt onder mijn PR van 2:01:36 zouden finishen. Ondanks mijn twijfels en frustraties gingen we door en tot mijn grote verbazing kwamen we ruim binnen de twee uur op de baan aan. Dat betekende dat ik nog precies negentig seconden had om de laatste driehonderd meter al te leggen.

Gelukt!

Ik weet niet hoe, maar die laatste driehonderd meter vlogen we over de baan heen. Met nog tien seconden op de klok gingen we de finish over. My Breaking2 is gelukt! Nu maar hopen dat ook Kipchoge morgen in 1:59:50 over de finish komt.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *