LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Nouri – Henk Spaan

Vrijdag 8 juli 2017 was de dag dat Abdelhak Nouri wereldberoemd werd in Nederland. Niet vanwege zijn uitzonderlijke voetbaltalent of zijn enorme doorzettingsvermogen. Jammer genoeg ook niet vanwege zijn voorbeeldrol in zijn Geuzenveld/Slotervaart. Het was het noodlot dat er, tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen, voor zorgde dat iedere Nederlander wist wie Appie Nouri was.

Groot fan

Dat Henk Spaan de schrijver van het boek is, zal voor niemand een verrassing zijn. Al vanaf Nouri’s debuut in het jonge jeugdelftal van Ajax is Spaan groot fan van de voetballer. Zodra het kon, reed hij op zaterdagmiddag naar de toekomst toe om te kunnen genieten van Appie’s voetbalkunsten. En hij beloofde de jonge voetballer dat hij zijn biografie zou schrijven. Ooit, wanneer hij een groot voetballer en wereldberoemd zou zijn. Maar niemand had verwacht dat dat al zo snel zou gebeuren.

Het boek Nouri

Samen met de familie en vrienden brengt Spaan een ode aan Abdelhak. Van zijn vader, broer en vrienden tot zijn eerste trainers, teamgenoten en medespelers. Allemaal delen zij hun mooie verhalen en herinneringen. Uit ieder verhaal blijkt weer wat voor lieve, betrokken en talentvolle jongen Nouri is. En wat een groot rolmodel hij is voor zijn buurtgenoten in Amsterdam Nieuw West. Een buurt die de schrijver ook als geen ander kent. Net als Abdelhak groeide Spaan op Geuzenveld. Maar daar houden, volgens de schrijver, de overeenkomsten ook wel op. Want het voetbaltalent van Appie, dat heeft Spaan zeker niet.

Stay strong Appie

Maar gelukkig weet hij wel hoe hij over voetbal moet schrijven. Het boek neemt je mee in de successen, de teleurstellingen en het enorme doorzettingsvermogen dan Nouri heeft. Er zijn hoofdstukken waar je om moet glimlachen. En er zijn hoofdstukken waar je heel hard om moet lachen.Totdat je bij die vrijdag in juli komt waarvan je wist dat hij zou komen. De hoofdstukken waarin zijn familie en vrienden vertellen hoe zij dat moment hebben ervaren, komen keihard binnen. Je voelt het verdriet, je voelt hun gemis. En je voelt de hoop. Als je de laatste pagina omslaat, hoop je ook maar een ding. Dat dit verhaal een vervolg en een beter einde krijgt.

Stray Stong Appie!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *