LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Pure Sportswear: Sporten zonder schuldgevoel

Nu ik zo’n vier a vijf keer in de week sport, moet ik bijna maandelijks nieuwe sportkleding kopen. Want zelfs sportkleding met de hoogste kwaliteit is niet gemaakt om bijna dagelijks gewassen te worden. Natuurlijk ben ik, net als alle andere sportfanaten, gek op de kleuren, glitters en motiefjes die de huidige sportkleding heeft. En daarom koop ik het meest bij de grote sportmerken. En dat is alles behalve goed voor mens en milieu. Gelukkig is er nu een duurzaam alternatief van Nederlandse bodem. De start-up Pure Sportswear maakt eerlijke sportkleding van gerecyclede materialen.

Eerlijke sportkleding

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het verleden te weinig op de labels van mijn sportkleding heb gekeken. Totdat ik de afgelopen kerst het derde seizoen van Tales by Light op Netflix keek. Daarin fotografeert Simon Lister samen met Orlando Bloom, in opdracht van UNICEF, de arme en kwetsbare kinderen in Bangladesh. In een van de aflevering bezoeken zij veel te jonge kinderen die moeten werken om het hele gezin te onderhouden. Met deze serie willen ze de aandacht vragen voor de vreselijke situatie waarin deze kinderen zich bevinden. En dat is bij mij zeker gebeurd. Meteen heb ik mij voorgenomen om naar meer te kijken dan alleen naar de kleuren, glitters en motiefjes.

Pure Sportswear

Een paar weken later kom ik via Instagram toevallig in contact met Pure Sportswear. De Nederlandse startup gebruikt oude plastic flessen om kwalitatief hoge sportshirts te maken. Het volledige productieproces vindt plaats in de Verenigde Staten. Net als in Nederland ontvangen de werknemers een goed loon voor hun arbeid. Goed voor het milieu en helemaal eerlijk dus! Maar het mooiste is nog dat de prijs niet hoger ligt dan bij een gemiddeld sportmerk. Hoe dat kan? Pure Sportswear geeft het antwoord op haar website: “Het is sportkleding is waar alle mensen beter van worden. Niet slechts de aandeelhouders.”

Ben je benieuwd naar de collectie van Pure Sportswear? Of wil je meer weten over de missie en het productieproces van deze start-up? Op hun website en social media vind je alles!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *