LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Stedentrip in Colombia: deze drie mag je niet overslaan!

Natuurlijk is Colombia veel te ver weg voor een stedentrip van een paar dagen. Maar als je toch al van plan bent om naar Colombia te reizen, dan zou ik zeker een paar dagen reserveren voor onderstaande steden.

Medellín

Het is, voor alle Narcos kijkers, vooral de stad van Pablo Escobar. Al worden de bewoners daar nog steeds liever niet aan herinnerd. Als je naar Medellín reist met het idee om een Escobar tour te doen, kom je van een koude kermis thuis. Op een paar onofficiële en veel te dure tours na, zijn er weinig mogelijkheden om het verhaal van de drugsbaron te herbeleven. Wel wordt de verdrietige en pijnlijke geschiedenis van Medellín geschetst in Museo Casa de la Memoria. Met veel respect en emotie laat de expositie het verdriet en de vechtlust van de stad zien.

Want inmiddels heeft de stad zich teruggevochten van ‘meest gevaarlijke stad van de wereld’ tot de ‘meest moderne stad van Colombia’. El Poblado is de leukste wijk om te verblijven. Daar vind je de meeste restaurants, barretjes en discotheken. De metro van de stad brengt je overdag overal snel en makkelijk naar toe. Ook is het mogelijk om met het openbaar vervoer over Comuna 13 te reizen. Comuna 13 is de bekendste, maar ook nog steeds de gevaarlijkste wijk van de stad. De burgemeester besloot om daar overheen een kabelbaan aan te leggen, zodat de bevolking zonder gevaar kon genieten van het hoger gelegen park. Inmiddels maken ook veel toeristen gebruik van de kabelbaan om Comuna 13 te ontdekken.

Bogotá

De hoofdstad van het land kent vele gezichten. In La Candelaria vind je de Zuid-Amerikaanse hysterie en gekheid, terwijl Zona Rosa meer weg heeft van een hippe Europese wijk. Met het oog op de veiligheid wordt er aangeraden om La Candelaria alleen overdag te bezoeken. Zona Rosa is een stuk veiliger en bovendien een stuk gezelliger ‘s avonds. Het aanbod van restaurants is heel divers. Van sushi tot hamburgers, alles is lekker en vers. Na het eten kan je nog een lekker speciaal biertje halen bij de Bogotá Beer Company, waar ze hun eigen bier brouwen.

In La Candelaria vind je onder andere het Botero Museum, het Goud Museum en het Militair Museum. Op zondag zijn overigens alle musea in Bogotá gratis. Dus als je niet al teveel geld wil uitgeven, is de zondag ideaal voor de museumbezoeken. Houd er alleen wel rekening mee dat heel Bogotá op zondag naar het museum wil, dus rustig zal het niet zijn.

Santa Marta

Volgens de meeste reisblogs zou Santa Marta niet in dit lijstje thuishoren, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het industriestadje in het noorden van het land mag dan niet groot zijn, maar gezellig is het wel. Carrera 3 is perfect als je op zoek bent naar een lekker restaurant of een gezellig café. En daar kan je ook terecht voor een heerlijk ijsje. Bij Gnam Gelato hebben wij de lekkerste ijsjes van de reis gegeten.

Aan de noordkant vind je de boulevard, waar de kleine industriële haven vloeiend overgaat in het pittoreske centrum van het stadje. Ook heeft Santa Marta een eigen goudmuseum. Niet zo groot als in Bogotá, maar wel heel interessant voordat je aan de tocht naar Ciudad Perdida begint. Vanuit Santa Marta vertrekken overigens ook de bussen naar het Tayrona park en Cuidad Perdida. Dus als je van plan bent om een van de twee natuurparken te gaan bezoeken, zou ik daar zeker een dagje Santa Marta aan vast plakken.

Stedentrip in Colombia is niet gevaarlijk

Zolang je je reis goed voorbereidt, is het niet gevaarlijk om een stedentrip in Colombia in te plannen. Natuurlijk zijn er in de miljoenensteden Bogotá en Medellín nog genoeg gevaarlijke wijken. En er zijn ook veel plaatsen waar je na zonsondergang beter niet kan komen. Maar als je je een beetje inleest, weet je waar je wel en niet kan komen. Ook de taxi’s komen liever niet in deze wijken vanwege het vele geld wat ze bij zich hebben, dus de kans dat je per ongeluk op een verkeerde plek terecht komt is heel klein. Zolang je maar wel je gezonde verstand blijft gebruiken natuurlijk!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *