LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Trails in Spanje

Ga je binnenkort naar de Spaanse zon en heb je wel zin in een mooie wandeling én een uitdaging? Dan kan je ervoor kiezen om een trail in het land te lopen. Dit zijn mijn favoriete trails in Spanje.

El Caminito del Rey – Málaga

El Caminito del Rey staat bovenaan mijn lijstje om een keer te lopen. De wandelroute in de bergen van Malaga stond altijd aangeschreven als een van de gevaarlijkste van Europa omdat delen van de route op grote hoogte liggen en slecht onderhouden was. Na vijf grote ongelukken werd het pad in 2001 officieel gesloten.

In de jaren daarop heeft de Spaanse overheid het pad opgeknapt en sinds 2015 is het pad weer open voor het grote publiek. De lengte van de trail is bijna acht kilometer, waarvan er bijna drie kilometer van langs de bekende rotswand gaan. Omdat er maar maximaal 600 mensen per dag over de route mogen lopen, moet je ver van te voren een kaartje kopen bij een van de officiële punten. En daar ben ik iedere keer nog te laat voor geweest, want die moet je maanden van te voren reserveren.

De trails van El Teide – Tenerife

Op Tenerife ligt Parque Nacional del Teide, waar de vulkaan El Teide het grote middelpunt is.  Vanwege de droogte en de wisselende temperaturen lijkt de top van El Teide nog het meeste op een maanlandschap. Het bijzondere fenomeen is niet onopgemerkt gebleven. In 2007 nam UNESCO de vulkaan op in de werelderfgoedlijst en het park staat in de top tien van de nationale parken die populair zijn onder toeristen.    

Voor het grote publiek is de Teleférico del Teide aangelegd zodat ze maximaal van het uitzicht kunnen genieten. De Teleférico ligt op ongeveer 3550 meter, maar je kan nog hoger komen! De echte dare devils kunnen, met een vergunning, helemaal naar de krater klimmen. Naar het hoogste punt,op 3718 meter, is ongeveer één uur wandelen. Terug naar de Teleférico gaat een stuk makkelijker en duurt ongeveer een half uur.

Omdat er maar maximaal vijftig personen per tijdslot naar de top mogen, moet je de vergunning alvast online aanvragen. Met één zo’n vergunning kan je met maximaal tien mensen naar boven toe.Zijn de vergunningen op of heb je, net als ik, geen ervaring met hoogte en ijle lucht? Dan kan je ook met een gecertificeerde gids op pad. Deze rekenen vaak tussen de €60,- en €70,- per hike. Bij deze prijs zit het ticket voor de Teleférico del Teide ook al in.

Serra de Tramuntana – Mallorca

Laatst zag ik een berichtje voorbij komen dat meer dan 90% van de toeristen op Mallorca niet verder komt dan het strand en de boulevard. En dat is zo zonde! Want het noorden van het eiland is zoveel leuker dan het toeristische zuiden.

trails

Ook de Serra de Tramuntana is door de UNESCO opgenomen in de lijst van Werelderfgoed, vanwege de natuur en de cultuur van het gebied. In tegenstelling tot de andere twee trails, ligt er in de Serra de Tramuntana een netwerk van verschillende paden waardoor je korte en lange tochten kan maken.

In het gebied liggen verschillende dorpjes en stadjes, waar je voor een goede prijs kan eten en overnachten. Mijn favoriet is Pollença, een klein dorpje met een gezellig centrum.

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *