LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Trispiration: voor alle sportvrouwen

Al sinds de start van haar onderneming Trispiration weet eigenaresse Josta wat haar drijfveer is: ‘Het is mijn missie om meer vrouwen aan de start van de triathlon te krijgen’. En dat is hard nodig vertelt ze. Toen zij voor de eerste keer aan de start van een triathlon stond, was zij een van de weinige vrouwen. Inmiddels is het aantal deelneemsters bij een triathlon wel iets gestegen, maar volgens Josta zijn we er nog steeds niet.

Daarom probeert zij, door middel van trainingen, projecten en evenementen, enthousiaste triatletes bij elkaar te brengen om het beste in elkaar naar boven te halen. Één van deze evenementen is het Trispiration Event. Op zondag 24 november kwamen er ruim twintig deelneemsters naar Amsterdam Noord toe om interessante lezingen te volgen en samen te trainen. 

Eten en bewegen 

Zo kwam fysiotherapeut Pieter Faasse langs om te vertellen over mobiliteitstraining, blessurepreventie en het belang van rust. Tijdens zijn behandelingen maakt hij graag gebruik van Active Release Techniques om de mobiliteit van gewrichten te vergroten en blessures te verhelpen. Na de lunch was het de beurt aan Annelies van den Hoven van Die Eet & Sport. Met haar ervaring als diëtiste van verschillende sporters weet zij precies wat triatletes aan voeding nodig hebben om goed te kunnen presteren en herstellen.

Maar natuurlijk kunnen zoveel sportvrouwen niet de hele dag stilzitten. Daarom had Trispiration coach Gabriela Guzman een leuke hardlooptraining voorbereid. Met een speciaal parcours leerde ze de deelneemsters om slimmer en efficiënter te lopen. Daarna sloot Josta de training af met een pittige krachttraining, waarbij alle spiergroepen aan de beurt kwamen.

Trispiration Team 2020

Ook in 2020 heeft Josta grootse plannen om haar missie te volbrengen. Een nieuw initiatief is het Trispiration Team 2020. Met dit team wil ze enthousiaste sportvrouwen online en tijdens wedstrijden en trainingen samenbrengen. Niveau, leeftijd en conditie is niet belangrijk, zolang de deelneemsters maar enthousiast en geïnspireerd blijven. Net als bij een professioneel sportteam profiteren de deelneemsters wel van teamvoordelen. Maar in tegenstelling tot bij andere teams zijn er geen (sponsor)verplichtingen. Zo hoopt Josta de krachten van de vrouwen te kunnen bundelen en meer aandacht te kunnen krijgen voor de vrouwelijke tak van de triathlon. En dan zal het alleen nog maar een kwestie van tijd zijn totdat er net zoveel dames als heren aan de start verschijnen. Wil je meer lezen over dit bijzonder team? Dat kan hier!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier of volg haar op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *