LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Uit huis met Jet – Jet van Nieuwkerk

De ondertitel van Uit huis met Jet is ‘90 makkelijke verse & goedkope recepten voor iedereen die op zichzelf gaat wonen’. Inmiddels woon ik al zeven jaar niet meer bij mijn ouders en zou ik eigenlijk niet meer tot de doelgroep behoren. Gelukkig nuanceert Jet dat meteen in het voorwoord. Want het boek is ook voor studenten die al het huis uit zijn. En gelukkig ook voor mij: Voor de mensen die graag gezond willen leven, maar ook niet te streng willen zijn.

Uit huis met Jet

Als je al een tijdje op jezelf woont, zou je de eerste paar hoofdstukken kunnen overslaan. Want inmiddels heb je waarschijnlijk al alle keukenkastjes vol staan met keukengerei. En heb je ook al uit eigen ervaring geleerd dat je eerst in de koelkast moet kijken, voordat je naar de supermarkt sprint. Ondanks dat het nu allemaal voor de hand liggende tips lijken, zijn er toch genoeg ‘o ja’ momentjes.

Vooral bij de zin ”Groente moet je wassen altijd wassen voor gebruik. Strenger wordt het niet.” moest ik wel even glimlachen. Dat is zo herkenbaar! En ook deze tip vond ik fantastisch: Een uitje fruit je op laag vuur en in acht minuten. Had ik dat zeven jaar geleden maar geweten. Toen waren mijn gefruite uitjes meestal in twee minuten klaar en zwart verbrand.

Variatie is het toverwoord

Bijna in ieder hoofdstuk benadrukt Jet hoe belangrijk variatie is. Gelukkig is diezelfde variatie in alle maaltijden en recepten terug te vinden. Van bananenbrood tot witte bonen in tomatensaus, ze staan allemaal tussen de ontbijtjes. Ook het hoofdstuk ‘Hoge pief aan tafel’ staat vol met goede ideeën, die er behoorlijk chic uit zien.

Maar, wat mij betreft, is het beste hoofdstuk ‘Me, myself and I’. Want net als vele anderen heb ik er een hekel aan om voor mezelf te koken en alleen te eten. Totdat ik de easy curry van Jet ontdekte. Dat eet ik eigenlijk altijd als ik alleen ben. Daar zit misschien weer te weinig variatie in, maar lekker en gezond is het zeker!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *