LESLEY  ★ TRAVEL, SPORT & MORE

Zandvoort Circuit run

Afgelopen zondag deed ik voor het eerst mee aan de Zandvoort Circuit Run. Al jaren leek het mij heel leuk om een keer mee te doen, maar iedere keer kwam er iets tussen. Ik was te laat met inschrijven, had last van een knieblessure of moest last-minute werken. Ook dit jaar was ik te laat met inschrijven, maar ik had geluk! Met een online actie van de Runnersworld won ik een startbewijs voor de twaalf kilometer. En zo kwam mijn debuut op het circuit van Zandvoort toch eerder dan ik had verwacht.

Met de trein naar Zandvoort

Als je ooit, op een mooie zomerdag, naar Zandvoort bent gereden, dan weet je wat voor een slecht idee dat is. Daarom stapte ik, in Amsterdam, op de stoptrein naar Zandvoort. En wat is dat goed geregeld! Zodra je uit de trein stapt, word je automatisch naar het circuit geleid. Ook aan de toeschouwers die slechter te been zijn, is gedacht. Speciaal voor hen stond er een gratis treintje klaar, die ze snel en makkelijk naar de start bracht.

Klaar voor de Zandvoort Circuit Run

Na het startsein, in de pitstraat, loop je de eerste vier kilometer over het circuit heen. Nu kijk ik op TV regelmatig naar de F1, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat een circuit toch nog zoveel hoogteverschil heeft. Ondanks het verschil in hoogte, liep ik wel heerlijke en snelle kilometers op de baan. Maar wat wil je ook op zo’n strak en gelijkmatige stukje asfalt?

Zon, zee en strand

Behalve het circuit staat Zandvoort natuurlijk ook bekend om zijn strand.Zelf loop ik het liefste op asfalt en bij hoge uitzondering pak ik af en toe een bospaadje mee. Maar hardlopen op het strand? Dat ga ik zoveel mogelijk uit de weg. En daar betaalde ik zondag de boete voor. De drie kilometer langs het strand waren voor mijn gevoel veel langer dan dat. En bovendien voelde ik het zand meteen over zitten. Nadat ik eindelijk op de boulevard was aangekomen, zag ik ook nog dat ik ruim tien seconden per kilometer langzamer was dan gepland. Dubbel balen dus! Gelukkig had ik de laatste vier kilometer nog over om de verloren tijd in te halen.

Op naar de finish

Eenmaal op de boulevard kwam ik direct weer in de juiste flow. Toen ook nog het zonnetje lekker begon te schijnen, lukt het zelfs nog om een beetje aan te zetten. Geheel volgens plan kwam ik ruim binnen de zeventig minuten over de finish heen. En daar was ik best tevreden mee!

Lesley is blogger en schrijft graag over sport, reizen en lifestyle. Kijk voor meer informatie hier en volg haar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *