· 

NYC: een introductie

New York City, "The Big Apple" of de "stad die nooit slaapt"; het is een van de grootste en belangrijkste steden op het gebied van financiën, politiek, communicatie, muziek, cultuur en mode. Tel daar de wereldberoemde musea, speelfilmlocaties, architectuur, wereldklasse restaurants en bezienswaardigheden bij op en je weet dat deze stad een van de meest kosmopolitische steden ter wereld is. Ga je binnenkort naar New York? Bezoek dan in ieder geval deze bezienswaardigheden, want die vind je nergens anders ter wereld.

 

Het vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is natuurlijk een must-see in New York, maar het is echt niet de moeite waard om naar het museum te gaan. Bezoekers mogen niet meer naar de top van het Vrijheidsbeeld vanwege veiligheidsredenen en je moet ruim van tevoren een tijd reserveren om te bezoeken. Na het bezoek moet je vaak lang wachten, omdat de veerboot van en naar Ellis Island vol zit en geen nieuwe passagiers kan meenemen.

 

Je kan daarom beter, net als al die anderen, het Vrijheidsbeeld bekijken, vanaf de veerboot naar Ellis Island. Het Immigratiemuseum op Ellis Island is leuk om te bezoeken en is gratis. De veerboot ($10) vertrekt elke 25 minuten vanaf Battery Park en stopt bij Liberty Island en Ellis Island.

 

 

Central Park

Mogelijk een van de beroemdste en beruchtste locaties in New York, het Central Park. Met de prachtige groen, uitgestrekte gazons en meren is Central Park zeer populair bij alle toeristen, inwoners, hardlopers, daklozen, dagjesmensen en vriendengroepen. Het perfecte rechthoekige park is ook de thuisbasis van het Metropolitan Museum of Art en de Central Park Zoo.

 

Times Square

Een ander stukje Amerikaanse filmgeschiedenis is natuurlijk Times Square. In werkelijkheid is Times Square best leuk om te zien, maar het is ook erg commercieel en richt zich vooral op toeristen. Het "oude" Times Square ligt in de buurt van Broadway en de Port Authority Bus Terminal. Omdat dit een beetje oud en achterhaald was, ontstond er een "nieuw" Times Square met commerciële restaurants, theaters en hotels.

 

Kathedraal van St. John The Divine

De kathedraal van St. John the Divine is 's werelds grootste gotische kathedraal en is al meer dan een eeuw in aanbouw. De prachtige gotische architectuur en schitterende glas-in-loodramen geven je het gevoel alsof je even in Zuid-Europa bent. Als je in New York bent, loop dan langs de kathedraal en verbaas je over de Europese kerk die opgaat met een straatbeeld vol wolkenkrabbers.

  

Carnegie Hall

Carnegie Hall is een ander icoon van de stad, waarin de beste muzikanten en artiesten van deze eeuw hebben opgetreden. Tenzij je de kaartjes voor een concert kunt betalen, zal je het moeten doen met het dwalen door het prachtige gebouw en het bekijken van foto's van eerdere optredens en mooie mensen.

  

Empire State Building

Dit beroemde gebouw staat aan de even beroemde Fifth Avenue en was jarenlang het hoogste gebouw in de VS. Het is het synoniem met New York en het personifieert de stad. Er zijn dagelijks meerdere momenten om dit iconische gebouw te bezoeken.

  

World trade centre site

De locatie van 9/11 is een bijna verplichte stop in NYC. Als je voor 9/11 in New York bent geweest, zal je versteld staan van de leegte die er is achtergebleven. De vorige tweelingtorens zijn vervangen door herdenkingspoelen en er worden verschillende plaquettes tentoongesteld die de geschiedenis van het WTC documenteren.

 

Op zoek naar meer reisinspiratie?