· 

NYC by night

Zodra het donker wordt in New York, dan is het tijd om het Empire State Building, Times Square en Broadway te bezoeken. Natuurlijk kan je overdag zeker even langs deze drie publiekstrekkers lopen, maar de magie van de wereldberoemde neonreclames ervaar je pas echt goed als het donker wordt en ze je tegemoet schreeuwen.

 

Times Square

In de jaren negentig had Times Square een louche reputatie die het in de jaren negentig, maar die is inmiddels verdwenen. Tegenwoordig strijden grote winkels en restaurants om de winkelruimtes onder de gigantische reclameborden en voor advertenties op die grote reclameborden. Een advertentie op de grote schermen kost tussen de $5.000 en $50.000 per dag en worden door duizenden mensen gezien. De toeristen komen massaal naar het beroemde plein om de foto’s te maken voor op Instagram, maar het is ook leuk om te gaan zitten op de rode trappen en te genieten van de andere mensen.

 

Broadway

Broadway is misschien minder fotogeniek, maar het is ook een plaats in New York die je niet mag missen. Enthousiaste theaterbezoekers zullen zich er direct thuis voelen, maar ook als je nog nooit naar een musical of theatervoorstelling bent geweest, dan is een show op Broadway de perfecte kennismaking en natuurlijk een belangrijk onderdeel van de authentieke New York-ervaring. Kaartjes voor deze shows kan je kopen bij de theaterloketten op Time Square of via online platforms, zoals Viagogo. Ook worden er veel televisieprogramma’s rondom Time Square opgenomen. Wil je een live opname van een televisieshow meemaken? Dan kun je het beste kaartjes kopen via de officiële website van de show of van de producent. 

 

Empire State Building

Op 350 Fifth Avenue vind je een van de beroemdste en indrukwekkende gebouwen van New York. Het Empire State Building ken je uit  films als King Kong, An Affair to Remember en Sleepless in Seattle.De meeste bezoekers gaan naar het observatiedek op de 80e verdieping. Er zijn 73 liften in het gebouw  en die brengen je in een paar seconden van de begane grond naar de 80e verdieping. Hou je van traplopen? Je kan ook met de trap van 1.575 treden naar boven toe. Het Empire State Building is dagelijks geopend van 09.30 uur tot middernacht. Zorg ervoor dat je op tijd bent om toegang te krijgen, want het gebouw sluit om middernacht en ze willen dat het observatiedek vóór die tijd wordt schoongemaakt. 

 

Op zoek naar meer reisinspiratie?