· 

Yucatán: Playa del Carmen en Cozumel

Mexico staat bekend om de prachtige stranden, blauwe zee en heerlijke zon. Populair zijn Cancún, Akumal, Tulum, Cozumel en Playa del Carmen. In deze blog ga ik dieper in op twee van mijn favorieten aan de oostkust: Playa del Carmen en Cozumel.


Playa del Carmen

Met een van de mooiste stranden aan de Caraïbische kust was Playa del Carmen jarenlang het verborgen juweel van Mexico. Tot ongeveer twintig jaar geleden Mexico werd ontdekt door de Amerikaanse en Canadese toerist en inmiddels is Playa del Carmen een toeristenstad geworden. Toch is het geen reden om Playa, zoals de locals het noemen, over te slaan. Het heeft enorm veel te bieden aan bezoekers met verschillende interesses. Wat iedereen prachtig vindt, is de zonsopgang aan het strand. Zet de wekker vroeg of haal een nachtje door, want het nachtleven in Playa del Carmen is enorm groot en leuk. Overdag kan je lekker luieren op het strand of snorkelen in het heldere water van de Caraïben. Vanuit Playa kan je ook de Maya ruïnes bezoeken.

 

Cozumel

Cozumel is een eiland voor de kust van Yucatán en is een klein Caribisch paradijs. In het kristalheldere water schieten de visjes langs je benen en kan je uren snorkelen en duiken. Populaire plekken zijn Palancar, Columbia en El Cielo reef. Veel hotels bieden georganiseerde tours aan, waarbij de gids je precies vertelt waar je prachtige plekken zijn. 


Op het eiland kan je lekker liggen op de stranden van Paradise beach en Palancar Playa, in de hangmatten van Xal-Hal ontspannen en authentieke taco’s eten op de lokale markt van Cozumel. Verder zijn er verschillende aanbieders van 4WD- en ATVtours, waardoor je het hele eiland in een dagdeel ontdekt.


Als je van plan bent om de Mexicaanse Rivièra te bezoeken, dan zijn Playa del Carmen en Cozumel beiden aanraders. Met de ferry van Xcaret Xailing vaar je in ongeveer driekwartier van Playa naar Cozumel. Daarom zou ik ervoor kiezen om ‘s morgens vroeg naar Cozumel te varen, een nacht op Cozumel te verblijven en de laatste boot weer terug te nemen om daarna het nachtleven van Playa onveilig te maken.


Op zoek naar een andere bestemming?